
Mat i kris – laga och lagra
Vilka är det grundläggande färdigheterna vi behöver ha för att ha tillgång till mat och dryck även i en kris? Hur ska man tänka, vad bör man ha hemma, hur kan vi hjälpas åt för att förbättra vår gemensamma livsmedelsberedskap?
Föreläsning och praktiska tips varvas med gruppdiskussioner och skapande av planer för genomförande. Var börjar vi? Vilka resurser har vi? Vad ska jag ha hemma? Vilket är vårt nästa steg?
Kursen kan kombineras med en praktisk del, där vi tillsammans lagar en måltid utan el, utan vatten i kranen och med de råvaror vi har till hands för dagen.
Vid intresse, kontakta Ann Sellbrink, ann.sellbrink@gmail.se
Våra utbildare:
Maja Söderberg är både husbehovsodlare, har varit med i flera gemensamhetsodlingar och driver andelsjordbruket Nybrukarna. Hon har en utbildning i Resursbevarande försörjning från Mora folkhögskola och har skrivit böckerna Majas Klimatmat, Sju Årstider i Majas kök och Handbok i Andelsjordbruk.
Ann Sellbrink har lång erfarenhet av att hålla matlagningskurser och events, både inom- och utomhus. Ann är utbildad kostrådgivare och föreläser gärna om kopplingen mat-hälsa-klimat. De senaste åren har hon hållit teoretiska och praktiska kurser på temat Mat i kris – lagra och laga. Odlar och håller djur på hemmaplan med sikte på ökad självförsörjning.
Bianca Ludusan Denvall är kock med särskilt sinne för råvaror och smaker. Hon driver cateringföretaget och delikatessbutiken Reco Deli i Lund. Hon intresserar sig särskilt för mathantverk, ekologisk matproduktion och regenerativt jordbruk. Bianca är kunnig inom traditionella konserveringsmetoder som osttillverkning och syrning av grönsaker.